Wednesday, 12 May 2010

Installing KDevelop in Kubuntu/Ubuntu 10.04

After upgrading to Kubuntu 10.04 I was disappointed to find that KDevelop wasn't listed in the default repositories as apparently it wasn’t ready in time for the release. From what I've read there’s not much chance of it being added to the repository any time soon either so I decided to find another way to install it.

Luckily installing it isn't too difficult (no need to install from source) as it is available from the Kubuntu Backports PPA.

To add the PPA to your repository simply use the command:
sudo add-apt-repository ppa:kubuntu-ppa/backports
You can now update your repository and install KDevelop as normal:
sudo apt-get update
sudo apt-get install kdevelop

8 comments:

 1. ubuntu 10.04 user21 May 2010 at 20:18

  thx!

  ReplyDelete
 2. Thanks for the tip, worked like a charm!

  ReplyDelete
 3. Thanks it worked.

  ReplyDelete
 4. Thankful Searcher6 June 2010 at 20:04

  Thanks man. your post was most helpful!

  ReplyDelete
 5. thanks a bunch! worked perfectly

  ReplyDelete
 6. Thanks for an easy and elegant solution!

  ReplyDelete
 7. Bạn là chủ xe và đang cần tìm hàng vận chuyển? Bạn là người cần tìm xe vận chuyển hàng? Vậy bạn hãy ghé vào sàn vận tải nội địa đây là nơi sẽ giúp bạn tìm thấy thứ bạn đang cần tìm. Hiện nay, chúng tôi tự hào là một trong những đơn vị cung cấp giải pháp vận chuyển hàng đầu hiện nay. Với các dịch vụ vận chuyển hàng hóa nội địa, vận chuyển Bắc Trung Nam, vận chuyển hàng đông lạnh bắc nam,... Đến với chúng tôi bạn sẽ không cần lo lắng tìm hàng hay tìm xe để vận chuyển hàng. Hiện nay thì các tuyến vận chuyển chúng tôi đang có thể kể đến như: vận chuyển hàng đi bạc liêu, vận chuyển hàng đi vũng tàu, vận chuyển hàng đi bắc ninh, vận chuyển hàng đi bến tre,... Để biết thêm thông tin hãy liên hệ với chúng tôi nhé.

  ReplyDelete